Ръководството на „Юнак“ /Русе/ ще „освети“ основно обновената зала до стадион „Локомотив“ с общински турнир по свободна борба за деца. Състезанието ще се проведе на 7 май, но записването на участниците вече върви. Право да излязат на тепиха ще имат момчета, родени през 2003, 2004,2005 година за категории до 30, 32, 35, 38, 42, 47, 53, 59, 66, 73, +73 килограма. Необходимите документи за участие са медицинско за извършен преглед, бележник или ученическа карта. За повече подробности на разположение ще са треньорите Валентин Ангелов и Сава Семков.  
„Нека всички ученици да се чувстват поканени, защото русенската борба има нужда от свежи подкрепления“, заяви пред „Утро“ президентът на федерацията по борба Валентин Йорданов. Той ще бъде сред официалните гости на турнира.                    
Междувременно състезателят на „Юнак“ /Русе/ Тургай Юмергюве спечели бронзов медал на международния турнир по свободна борба в Букурещ „Щефан Русу-Йоан Попович“. Тургай завоюва отличието в шампионата на кадетите в категория до 69 килограма. 
Турнирът беше със селекционен характер. Най-добре представилите се български състезатели ще бъдат повикани за следващия лагер на националния отбор.