Една година затвор е поредната присъда, която 29-годишният Евгени Б. прибави към актива си. Роденият в Тула руснак бе наказан за камара кражби още от 2013 година, които вършил, докато снове из различни блокове.
Серията посегателства стартирала през декември 2013 година, когато наркозависимият младеж забелязал отворена входна врата на блок на ул.“Бистрица“. Харесал оставен на междуетажна площадка велосипед с 18 скорости, скочил на няколко пъти върху заключващия механизъм и с малко сила се справил с него. 
По подобен начин се промъкнал и във вход на бл.“Латински“ през юни 2014 година. Набелязал колело с 21 скорости и необезпокояван потеглил с него. Няколко дена по-късно откраднал още два велосипеда, които се оказали на румънец.
През юли, докато сновял посрещ нощ по ул.“Николаевска“, фокусирал паркирано „Пежо“ и решил да го пребърка. Успял да отключи една от вратите и прибрал CD-плейър, акумулатор, калъфи за седалките, включително и монтираните на таблото часовник, запалка и топка на скоростния лост. Свил и рибарски такъми, нож, мистрия и тесла. Оказало се, че обраният е охранител в Стоматологията и в злощастната нощ бил на смяна, за да пази здравната сграда, но не опазил собствената си кола и вещи.
Отмъкнатите колелета закъсалият наркоман залагал в заложни къщи или продавал по пазарите.
За всички удари на стойност над 1100 лева Евгени направи пълни самопризнания, с което си осигури намалена присъда. Съдът отчете и дългото разследване по делото, но и факта, че руснакът е бил упорит в кражбите, въпреки че излязъл от затвора през 2008 година. Затова той се сдоби окончателно с 1 година затвор.