„Война на дронове“ е екшън трилър, който се развива в сенчестия свят на войната, водена с пилотирани от разстояние военни дронове.
Полковник Катерин Пауъл (Носителката на „Оскар“ Хелън Мирън) е офицер от британското военно разузнаване. Тя е начело на свръхсекретна мисия за залавянето на група опасни терористи в тайната им квартира в Найроби, Кения. Мисията неочаквано ескалира от залавяне до унищожаване, след като Пауъл осъзнава, че терористите се подготвят за смъртоносен самоубийствен атентат.
В базата си в Невад, американският пилот на дрон Стив Уотс (Аарън Пол, с три награди „Еми“ за участието си в сериала „В обувките на сатаната“) получава заповед да унищожи тайната квартира на терористите. В този момент едно деветгодишно момиче се появява неочаквано в смъртоносната зона, точно пред оградата на къщата, в която са терористите.
Предвид това неочаквано обстоятелство и реалният риск от непредвидени косвени жертви, невероятно трудното решение за нанасянето на смъртоносния удар започва да се прехвърля по командната верига от политици и адвокати, докато секундите до самоубийствения атентат неумолимо намаляват.
Филмът е посветен на британския актьор и театрален режисьор Алън Рикман (Професор Сивиръс Снейп във филмите за Хари Потър, „Умирай трудно“, „Робин Худ: Принцът на разбойниците“ и др.), който почина от рак на 69-годишна възраст през януари тази година. Участието му във „Война на дронове“ е едно от последните в кариерата му. 
В трилъра на режисьора Дейвид Худ участват още Джеръми Нортъм, Йън Глен и Фийби Фокс.