Футболистите на „Дунав“ направиха вчера сутрешна тренировка, а следобед се качиха на автобуса на път към Монтана. Момчетата на старши треньора Веселин Великов ще играят днес /17 часа/ мач за първенство на „Б“ група срещу отбора на „Локомотив“ /Мездра/. От титулярните играчи в Русе остана само контузеният Юлиян Ненов. 
„В този етап от първенството не бива да допускаме никакво подценяване. Отборът на Мездра е с доста опитни футболисти. Гледахме на запис мач на „Локомотив“ срещу „Добруджа“, така че имаме представа за стила на съперника“, коментира Великов пред „Утро“.
Най-добрият футболист на „Локо“ е Владислав Златинов. Нападателят натрупа достатъчно практика като играч на „Пирин“, ЦСКА и други български отбори. В защитата пък действа 35-годишният централен бранител Георги Георгиев, играл за „Дунав“ през 2014 година, когато старши треньор на отбора беше Диян Божилов. Човекът с конструктивни идеи в средата на терена е ганаецът Майкъл Тевия. Той бе привлечен преди няколко години в „Левски“, след което обиколи доста тимове, включително и сръбския „Борац“ /Чачак/.
Екзотиката в „Локомотив“ се допълва от 23-годишния Любоя Арсен, който е бивш национал до 20 години на Конго. Той пристигна през зимата от четвъртодивизионния белгийски ФК „Ат“. Абдулай Кулибали /23 години/ пък има стаж във втородивизионния „Петанж“ /Люксембург/. И двамата са от школата на ПСЖ. 
В другите мачове от кръга: днес -  „Добруджа“-“Септември“ /Симитли/, „Банско“-“Пирин“ /Разлог/, „Оборище“ /Панагюрище/-“Верея“ /Стара Загора/, „Локомотив“ /Горна Оряховица/-“Спартак“ /Плевен/, „Созопол“-“Нефтохимик“; утре - „Ботев“ /Гълъбово/-“Лудогорец 2“, „Поморие“-“Литекс 2“.