Със 150 немски туристи на борда ще акостира утре в Русе най-новият пасажер на „Дунав Турс“ - „Ариана“. Той е първият кораб на туроператора, който през този сезон хвърля котва на наше пристанище на път от Пасау до делтата на Дунав.
И този сезон няма да изневерим на традицията си и вечерта ще изпратим кораба по течението със страхотните изпълнения на градския духов оркестър. Германците са много темпераментни туристи и обикновено в този момент палубата се превръща в импровизиран дансинг. Това няма да е единствената изненада за тях. В анимационната програма сме включили и празника Цветница. Ще им покажем какви са обичаите в нашата страна на този ден, като ще закичим с върбови клонки фоайето на кораба. В менюто сме включили лозови сарми, шопска салата, печени чушки и гювече по тракийски. Все неща, с които искаме да запомнят престоя си в България“, каза изпълнителният директор на „Дунав Турс“ Катя Стоянова.
За традиционно любознателните германци са организирани две екскурзии до неповторимите Ивановски скални църкви и традиционно атрактивния Велико Търново. 
През този сезон три кораба на „Дунав Турс“ ще хвърлят котва в Русе и Никопол, като само „Ариана“ ще е тук десет пъти. Според Катя Стоянова има засилен интерес към дългите плавания, особено в разгара на сезона. Над двеста кораба от други компании се очаква да спрат на понтона на „Дунав Турс“ в Русе, а престоят на туристите в града и екскурзиите изцяло са поверени на туристическата агенция на фирмата.