Традиционното специализираното изложение на земеделска, автомобилна, индустриална и електронна техника в Русенския университет ще се проведе от 12 до 14 май, научи „Утро“.
В дните на изложението посетителите ще могат да видят демонстрации на техника, презентации на научни колективи от Русенски университет и фирми участници. Предвидена е и кръгла маса за съвременни тенденции в пчеларството.
Наред с това родители, кандидат-студенти и гости ще могат да се запознаят с предлаганите специалности за обучение, с учебната и материална база на университета, както и с реда за кандидатстване и формирането на изпитния бал. 
За своите седемнадесет години Специализираното Русенско изложение на земеделска, автомобилна, индустриална и електронна техника се превърна в символ на модернo земеделие, транспорт и промишленост. Изложението е притегателен център за агрофирми, производители и гости.
Изложението, което вече се превърна в запазена марка не само на университета, а и на Русе, се организира от факултетите „Аграрно-индустриален“, „Транспортен“ и „Електротехника, електроника и автоматика“ със съдействието на Министерството на земеделието и храните и местните власти.
Миналата година на авторитетния форум се представиха над 150 фирми, а посетителите бяха над 8000. Очаква се сега резултатите да са сходни.