През месец април Издателска къща „Хермес“ обръща специално внимание на българската книга и българските автори. За целта сме предвидили много срещи из цялата страна със знакови имена в родната литература.

Започнахме от София, където на 5 април в книжарница „Хеликон – България“ гостува писателят Недялко Славов. На 14 април авторът се срещна с читателите си в град Пловдив. Следващите срещи с Недялко Славов в рамките на месец април ще бъдат в Русе и Варна.

Недялко Славов е автор на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи.

Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. Авторът има особено място в съвременната българска литература. Експресивен и изключително метафоричен, стилът му го поставя извън обичайните литературни практики. Творбите му са пропити със страстен хуманизъм и са далече от съвременните тематични клишета. Негови пиеси са поставяни на различни сцени.

Недялко Славов е носител на различни национални награди за поезия и проза, сред които и на Националната награда за литература „Хр. Г. Данов“ за романа „Фаустино“ и награда „Иван Николов“ за сборника с поеми и стихотворения „Мраморни години“. През 2014 г. романът му „Портрет на поета като млад“ спечели награда „Пловдив“ за литература и беше удостоен с множество престижни номинации, сред които за награда „Хеликон“, за български роман на годината от Национален дарителски фонд „13 века България“ и за годишна награда на Портал „Култура“ в категория проза. Много добре приети са и романите му „Вертиго“ и „432 херца“ (носител на голямата литературна награда „Хеликон“ за 2015 година).

Заповядайте на 21 април (четвъртък) от 18,00 ч. в книжарница „Хермес“, Русе, ул. „Александровска“, №81 Очакваме ви, канят издателите.