Какви техники използват професионалистите, за да разкрият най-хубавите черти в едно лице, и какви са техните съвети, за да отклоним вниманието от недостатъците във външността си. Всички тайни на изкуството да се гримираме, както и подробните стъпки как да постигнем идеални резултати, за да изглеждаме и да се чувстваме добре, разкрива уникалната енциклопедия на красотата на Рози Уотсън. В книгата си тя е избрала да работи с истински хора, за да покаже как естествената красота може да бъде подчертана. Освен това е включила и по-екстравагантни идеи, при които се експериментира с продукти и инструменти, което всъщност е един лесен начин за разнообразие в грима. 
Енциклопедията за красота на русенското издателство "Ахат" всъщност е чудесна идея за подарък и за св.Валентин, и за 8 март, защото няма жена, която да не иска да изглежда добре, а книгата помага точно за това. Рози Уотсън предлага пълно ръководство за идеални резултати заради професионалните и подробни описания, пълноцветни фотографии на разнообразните техники и начини на гримиране. Книгата е подходяща и за всеки, на когото му предстои курс по гримиране или просто за усъвършенстване. 
"Пред вас е огледалото... само един човек в целия свят изглежда като вас и това сте вие. Няма по-красива жена от тази, която се чувства здрава и щастлива в собствената си кожа. Увереност и самочувствие са прекрасни качества, и дори ако невинаги ги откривате у себе си, можете да ги разгърнете с помощта на грима", споделя авторката.
Тя е категорична, че гримът трябва да подчертава естествената красота на жената и да отразява вътрешната й същност, вместо да бъде само маска на лицето. Той трябва да отразява не само индивидуалността и настроението, но и да подхожда на начина на живот и на гардероба на дамите, допълва още Уотсън. В продължение на години тя е работила сред професионални гримьори, творци и хора, свързани с изкуството, от които е научила ценни съвети и техники. Именно и затова се надява с книгата си да вдъхнови читателите да погледнат на гримирането и козметиката в друга светлина. 
В първата глава на луксозната енциклопедия е отделено място за инструментите, които са необходими за постигане на идеалния грим. Следващите глави съдържат практическа информация за почистване, тонизиране и овлажняване на различните типове кожа. Видовете основи, гримиране на очи, скули и устни са разгледани детайлно в съответните раздели. Специално място е посветено и на козметичните грижи за мъже и за тийнейджъри. Книгата предлага незаменими съвети към професионалните гримьори, които трябва да знаят своеобразни тънкости при работата с клиенти, как да ги предразположат и да им осигурят квалифицирано обслужване.
Независимо дали искате да откриете собствения си стил, или да се занимавате професионално с грим, от енциклопедията ще научите всички необходими съвети, умения, както и отговори на въпросите, които ви вълнуват.