Цветана Пиронкова се класира за втори кръг на WTA турнира от категорията International в Истанбул. Тя победи №99 в света Алиаксандра Саснович с 6:2, 6:2.

Първият сет приключи за около половин час и в него Пиронкова с лекота поведе с 5:1. Тя допусна връщането на един от пробивите, но все пак затвори с 6:2.

По подобен начин пловдивчанката се откъсна бързо с 4:1 и във втората част. До края тя даде само още един гейм на опонентката си.

С достигането си до втори кръг Пиронкова си осигурява 30 точки за световната ранглиста. Самият турнир в Истанбул традиционно е много успешен за Пиронкова, която миналата година достигна до четвъртфиналите. Освен това българката два пъти е била и полуфиналистка - през 2005-а като квалификантка достигна полуфиналите и загуби от Винъс Уилямс. През 2008-а също остана на крачка от финал след трисетов мач с Агниешка Радванска.

Следващата й съперничка е №60 в ранглистата Данка Ковинич от Черна гора. Пиронкова е спечелила единствения мач помежду им, който бе в Москва на твърди кортове през 2014-а.

Най-доброто постижение на Ковинич през 2016-а е достигането до четвъртфиналите на турнира в Рио де Жанейро.