41-годишният роден в Грузия рускоговорящ гръцки гражданин Георгиос Теодоридис е шофьорът на автобуса, който бе заловен на 14 април с рекордно количество контрабандна водка за 87 000 лева.
В тръгналия от Одеса за Гърция двуетажен рейс бяха открити 5492 бутилки скъпа водка без бандерол. Незаконната пратка била прибрана в специален тайник, но късметът на Теодоридис го напуснал на Дунав мост. При проверка митничарите се усъмнили в нередности и така контрабандата лъснала.
Работещи по случая описаха случая като пословичен и разказаха, че близо 7 часа е продължило самото разтоварване на бутилките водка от автобуса. А шишетата с 3.5 тона алкохол запълнили подовете на две големи помещения. 
Вчера прокуратурата поиска гъркът да бъде задържан за постоянно в ареста, като посочи, че той е с изградени престъпни навици, тъй като има присъда за каналджийство. Макар да е бил наказван още през 2006 година, той не е реабилитиран, тъй като не си е платил наложената глоба от 1000 лева. 
Въпреки четирите невръстни деца, за които се грижи, съдът сметна, че единствената адекватна мярка за Теодоридис е задържане в ареста, но решението може да се обжалва.