28-годишна шофьорка с безупречно поведение на пътя и нито едно засечено нарушение от 10 години се сдоби с присъда след нелеп инцидент отпреди година.
На 21 април младата Галина Й. се изкачвала със своя „Сеат Ибиза“ по бул.“Христо Ботев“. Фатално било приближаването й до бензиностанция ОМВ. Около 17.50 часа в дясната част на пътното платно бил спрял 62-годишният Димитър Н., за да поговори със свой познат. Спорно било обстоятелството дали бил включил аварийните светлини на стария си „Фолксваген Поло“. И тъй като пред младата шофьорка се движели други коли, които в последния момент заобиколили спрелия на платното автомобил, тя не успяла да го види навреме и да реагира адекватно. Така блъснала фолксвагена, който от силния удар бе силно омачкан, а Димитър получи тежка черепно-мозъчна травма. Той веднага бил поет от медицински специалисти, а борбата за живота му продължи седмици, но на 3 юни мъжът издъхнал.
Заради причинената по непредпазливост смърт на пътя вследствие на несъобразената скорост младата водачка стигна до съд. Галина призна всичко, в което е обвинена и през сълзи за пореден път се разкая за случилото се. Като частни обвинители по делото редом до прокуратурата застнаха дъщерята и синът на загиналия мъж.
Почти всички страни по делото бяха категорични, че изправената на съд дама е с безупречни характеристични данни - не е осъждана, работи като търговски представител, има висше образование и няма нито едно обстоятелство, което да налага суровото й наказване. Затова тя получи присъда, която е под законовия минимум - 1 година условно с 3 години изпитателен срок, както и 2 години забрана да шофира. Наказанието може да се обжалва.