България ще привлича американските туристи с вкусните си мекици, кюфтета и невероятна природа. Това са няколко от причините гражданите на САЩ да стегнат куфарите и да пристигнат в страната ни, смята сайтът "Хъфингтън пост", който е публикувал обширен материал озаглавен "18 причини да посетите България възможно най-скоро".

Статията е насочена към американци, които не са посещавали Балканите, а авторката й Сузи Стрътнър описва България като най-доброто място, от което да започнеш тази обиколка. Една от главните причини е, че пътуването до и в България е много евтино. 

"Можете да стигнете до плажове и планини с кратко пътуване със самолет или автобус", посочва Сузи.

Освен това добавя, че черноморският курорт Слънчев бряг е една от водещите причини за подобна ваканция. 

"Танцувате цяла нощ в бар на пясъка и посрещате изгрева с питие в ръка", посочва авторката на материала.

Тя е добавила, че българската кухня е много добра. Като пример за кулинарните местни шедьоври тя посочва "най-добрите топчета от мляно месо, които ще ядете", които ние просто наричаме кюфтета. Авторката не е пропуснала да отдели специално внимание и на прословутите ни мекици. 

"Природата е забележителна", пише Стрътнър. "Опитайте да изкачите планина, да се дивите на водопади или да влезете в пещера - също водещи причини да посетите България".

Българите са описани като изключително гостоприемни: "Те правят всичко възможно да изпитате най-доброто от тяхната култура. Очаквайте баби, продавачи в магазини, студенти и сервитьори да ви поздравяват с широки усмивки", пише авторката.

Тя не е пропуснала да отбележи и друга нашенска черта: "Танците не са само в клубовете! Посетете традиционна българска кръчма, където всички стават и танцуват около масата под звуците на народна музика".

"Българите приемат празниците и почивните дни много сериозно. Те не се притесняват да си пуснат и допълнителни почивни дни, за да удължат почивката си", казва Стрътнър.

Сузи съветва още задължително да се посетят Копитото, Седемте рилски езера и Пловдив.  

"След седмица в България "сирене" ще бъде второто ви име. Хапва се с доматки или с баница!", пише още авторката.

Тя не пропуска да отбележи друга много важна черта на характера ни: "Българите са усъвършенствали изкуството да си почиваш и да се радваш на компанията на хората около теб. Вместо да гледат в телефоните и лаптопите си, излизането за едно кафе е съпроводено от срещи с приятели и разговори. Това е смисълът на живота", смята Стрътнър.

Като последна причина авторката е написала: "Посетете България само защото никой няма да знае къде сте били. Така ще можете да образовате хората около вас за едно много важно място, което определено трябва да се посети".