„Дунав 8806“ сложи край на триумфалните сезони с поредни титли в първенството със загуба срещу „Монтана“ в третия мач от полуфиналните плейофи - 68:74 /20:25, 19:14, 8:15, 21:20/. Баскетболистките от русенския тим отстъпиха и предишните два мача като гостенки със 70:84 и 59:76. С бърза победа в серията с 3:0 монтанки ще играят финални двубои с „Хасково“, а „сините феи“ ще трябва да се мъчат сега срещу бургазлийки в утешителни срещи за трето-четвърто място. Хубавото е в случая, че серията ще е бързичка с до две победи в три мача. Домакинското предимство ще е за „Дунав 8806“. Тимът ще посрещне „Нефтохимик“ в Русе на 22 април, а на 25 април ще гостува за ответен мач в Бургас. При евентуално равенство в серията от 1:1 тайбрекът отново ще е на русенски терен /28 април/. 
Без Цветомира Шаренкапова в редиците си и без приличен център, който може да прави поне сериозни борби като несръчната и заминалата си вече Дженифър Брандън, „Дунав 8806“ нямаше особени шансове срещу „Монтана“. Няма как да се отрече - отборът показа воля, желание, даде всичко от себе си, но с тази осакатена селекция и откровено слаби състезателки на ключови позиции можеше да се справи с монтанки само с чудо свише и върху крилете на невиждан късмет. 
Отсреща нямаше кой знае какво с едно голямо изключение - Моник Рийд и Келиндра Закъри! От тяхната класа може би има поне 300 американски баскетболистки, но тези двечките са повече от всичко за цял един български отбор. Рийд и Закъри реализираха в зала „Дунав“ общо 59 точки! Останалите 15 в актива на „Монтана“ бяха вкарани от цели 7 български състезателки! 
Тази селекция на Стефан Михайлов-Стьопата сигурно ще вдигне купата за сметка на по-изтощения като че ли физически отбор на „Хасково“, но какво от това! Два-три дни ще се опъват софри, ще цари радост пред строя, кметът ще изпълни графика си с шумни тържества и приеми, ще се дрънкат измислици за цветни бъднини, а на четвъртия ден баскетболна България ще се събуди с добър ден, тъга!  
Мис Рийд и Закърито ще си тръгнат след края на шампионата и Стьопата, както всички негови колеги от клубове, които разполагат от малко на малко с добър бюджет и амбициозни все още шефове, ще почнат да се озъртат за нови американки. И така, докато паднат в капана, изпробван вече от „Дунав 8806“!
Понякога се питам дали тези, които посяха семето на тоталната американска баскетболна инвазия у нас, си дават сметка каква огромна беля свършиха! Те буквално убиха и съсипаха баскетбола от едно его, от липсата на далновидност и визия кой е правилният, нашият път за развитие на този спорт. О, свещена глупост! Мислете още за силен национален отбор като за Кукуво лято!
На този фон най-голямата трагедия за „Дунав 8806“ ще е, ако след края на първенството си тръгнат баскетболистки като Зорница Костова, Радостина Димитрова, Цветомира Шаренкапова, Виолина Кочева. Тогава тимът няма да разполага дори с конкурентна петица на отбори от калибъра на „Септември“, НСА и „Левски“! Заради едно проспано време в школата, в което чужденките трябваше да бъдат незаменим и вечен хит. А когато пък чужденките излязат ментета, ето какво се получава!  
Game over! 
Дай боже, да не е така! 
„Дунав 8806“: Костова 10, Димитрова 12, Кочева 23, Коева 4, Степанович 11 /Катич 4, Илиева 4, Крачолова/.
„Монтана“: Петева 7, Стойчева 5, Рийд 32, Закъри 27, Димитрова 3 /Симеонова, Соколан, Макариева, Джикова/.