По-функционален, много по-светъл и разширен с 30-40% „Практикер“ посрещна вчера първите си русенски клиенти. Лентата на обновения хипермаркет прерязаха председателят на Съвета на директорите на „Видеолукс Холдниг“ Тодор Белчев и кметът на Русе Пламен Стоилов. Молебен за успех на бизнес начинанието отслужи русенският митрополит Наум.
Хипермаркетът е разширен с 1340 кв.м и вече се разполага върху над 6500 кв.м търговска площ. Резултатът е просторен и приветлив магазин, с нова по-функционална подредба и организация, така че клиентите по-лесно да откриват това, което им е необходимо. На достъпни цени те ще могат да избират измежду над 40 000 продукта за дома и градината на водещи световни и български производители. Ще се предлагат и нови услуги като застраховка „Удължена гаранция“ на продуктите и 3D проектиране на бани. 
Броят на служителите е увеличен и за клиентите вече се грижат над 70 човека, каза Тодор Белчев. Той благодари за съдействието на общината и на кмета Пламен Стоилов за бързото придвижване на документацията по проекта, благодарение на което реконструкцията на магазина е завършена в изключително кратки срокове.
Летни автомобилни гуми „Riken“ по 45 лева, ъглошлайф „Makita“ за 99 лева и грундирана интериорна врата с каса за 79 лева и още над 250 изключителни оферти предлага веригата по случай рестартирането на магазина в Русе. За периода на промоцията клиентите ще могат да се възползват и от безплатен транспорт в рамките на града, а за избрани продукти - и от изплащане на вноски без оскъпяване.  
Първият „Практикер“ отвори врати в Русе през септември 2007 година. През 2014 г. целият бизнес на немската верига в България бе закупен от българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригата „Технополис“.