Новак Джокович претърпя шокираща загуба още във втори кръг на "Мастърс 1000" в Монте Карло. №55 в света Иржи Весели го надигра с 6:4, 2:6, 6:4 след около два часа игра.
Поражението му е второ за сезона и първо в мач, който успява да довърши. В Дубай той се отказа след първия сет срещу Фелисиано Лопес. "Не знам да се смея или да плача," бе първото, което заяви победителят в интервюто на корта.

Весели е най-нискокласираният състезател, който побеждава Джокович от шест години. Той прекъсна и серията на Новак от 162 победи над играчи в топ 35.
Чехът изигра перфектен първи сет, в който загуби само две точки на свой сервис и затвори с 6:4 след един пробив.
Световният №1 отговори подобаващо и с лекота изравни резултата за 6:2 в своя полза.
Весели проби още в първия гейм на третия сет, но последва рибрейк. Шокиращо или не Джокович продължи да прави грешки и Весели пак взе подаването му - 2:1. Той продължи да доминира и при 5:3 стигна до първия си мачбол, който Ноле отрази. При 5:4 обаче Весели приключи всичко на свой начален удар и взе първата си победа над играч от топ 10 изобщо. Той е и първият чех след Томаш Бердих с победа над действащ №1.

През миналата година Ноле спечели за втори път титлата в Монако, където живее. По пътя си към трофея той надигра дори Рафаел Надал.