Всеки футболист от школата на ФК „Дунав“ на възраст от 8 до 18 години, който иска да изпита тръпката с тренировки на базата на „Барселона“ „Ла Масия“, в частност на стадион „Миниестади“, може да се запише за едноседмичен камп при наставници на каталунската академия. Срокът за записване е до края на април, а тренировъчната сесия ще е от 8 до 18 юли. След края на сесията децата ще получат дипломи за успешно приключил курс. Това обяви на пресконференция от името на организаторите на първия по рода си за България камп Миглена Николова в присъствието на депутата Свилен Иванов, зам.-кмета Иван Григоров, президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и всички треньори от школата на русенския клуб.
Предварителна селекция в Русе няма да бъде правена. Важното е кое дете ще получи благословия от родителите си да пътува за Барселона с треньор от школата. За родител, който иска да придружи сина си, ще бъде направен допълнителен пакет за хотел и настаняване. Записването ще върви по оста родител-треньор-представител на „Космо Футбол“ в лицето на Миглена Николова. Така ще бъдат уточнени и всички условия по престоя на младите надежди в Барселона.
Програмата предвижда двуразови тренировки от по час и половина. Някои от заниманията ще бъдат изгледани от Мартин Петров, който работи вече за мениджърската фирма на Лъчезар Танев. Децата ще са на пълен пансион. Извън тренировките времето им ще бъде уплътнено с посещение на „Ноу Камп“, музея на „Барса“ и други забележителности на каталунската столица.
„Този камп е много интересен. Идеята е нашите момчета да обогатят футболната си култура и да формират допълнително самочувствие“, заяви д-р Симеон Симеонов. 
Той разкри, че с малчуганите от детските градини по проекта „Дракончета“ в школата на „Дунав“ тренират вече над 1000 деца.
Няма данни за цената за участието в лагера в школата, където са израснали мегазвезди като Лео Меси, Пеп Гуардиола, Виктор Валдес, Карлес Пуйол, Жерар Пике, Шави, Иниеста и още много други. Известна е обаче таксата за участието в едноседмичните кампове, които скаути на каталунците ще правят през лятото в София - 450 евро на човек. Вероятно за тренировките във фабриката за таланти в Барселона сумата ще е поне два пъти по-голяма.