"Много издиша версията на Николай Колев, очаквах повече от един професор", каза репортерът на "Господари на ефира" Боби Ваклинов в предаването "Събуди се" по Нова ТВ.

Той и шефът на репортажния екип на предаването Красимир Луканов отговориха на обвиненията на проф. Колев в манипулиране на записите със скрита камера, на които се вижда как той гарантира на студентката, че ще вземе изпита си по физиология, ако прави секс с него.
"От осем години съм в "Господарите", но такова чудо не бях виждал", коментира Красимир Луканов.

Той обясни, че записът не е излъчен в неговата цялост, тъй като бил с продължителност на игрален филм.
Всички заинтересовани лица обаче могат да изгледат пълната версия.

Екипът приема като комплимент заплахите на проф. Колев, че ще съди предаването.
"Когато искат да ни съдят, значи сме си свършили работата добре", казва Боби Ваклинов.

Той призова професора да признае за случилото се, като даде пример с Бил Клинтън, който след първоначалното отричане, призна за аферата си с Моника Люински.

Красимир Луканов каза още, че след излъчването на скритата камера по казуса, в редакцията са пристигнали още сигнали за лоши практики при взимането на изпити в Национална спортна академия (НСА).

"Ако дори 5% от това, което получаваме като сигнали, е истина, прокуратурата трябва да си отвори постоянен офис в НСА", коментира Луканов.

Скандалът в НСА се разрази, след като студентка обяви, че професор ѝ е предложил да вземе пропуснат изпит, ако прави секс с него.

В ролята на студентката, на която е направено неприличното предложение, се оказа Ваня, която бе адреналинка в "Господари на ефира".
След епизода на "Господари на ефира" проф. Колев беше уволнен от НСА.