От понеделник започва станалата вече традиционна разпродажба на употребявани автомобили „Пежо“ в Русе. По този повод разговаряхме с търговския директор на русенския клон на „София Франс Ауто“ Стилияна Цанева.

- Г-жо Цанева, предишните ви акции за употребявани автомобили се провеждаха на паркинга на „Практикер“ в Русе, но там в момента текат довършителни ремонти, къде ще бъдат разположени сега автомобилите?
- Този път има две новости. Първата наистина е мястото - автомобилите ще бъдат пред шоурума на „София Франс Ауто“ на улица „Иван Ведър“5. Мястото е просторно, удобно и подходящо. Другата съществена разлика е, че ще бъдем на разположение на клиентите не както досега три дни, а цяла седмица - от 11 до 16 април.
- Офертите ви винаги са се радвали на интерес, на какво се дължи това?
- Истина е, че постоянно получаваме запитвания от клиенти  за употребявани автомобили с малък пробег, със сервизна история и с възможност за лизинг. Тези оказиони предлагат точно това - върнати от лизинг коли с безупречна история, поддръжка във фирмени сервизи и техническо състояние. Тенденцията е интересът към подобни покупки непрекъснато да се увеличава, и поради тази причина сме провели вече девет разпродажби за последните четири години.
- Какво да очакват клиентите от 11 до 16 април на „Иван Ведър“5?
- Търговският и сервизният екип на „София Франс Ауто“ ще предоставя пълна информация за техническото състояние, пробега и възрастта на предлаганите употребявани автомобили. Те ползват гаранция до 6 месеца или 6000 километра. Това е доказателство, че сме уверени в качеството и сигурността на предлаганите от нас употребявани автомобили. Впрочем част от тях имат фабрична гаранция. Останалите са минали през стриктен контрол по сто точки. Всяка точка представлява детайлна проверка на елемент от колата, което гарантира доброто състояние на автомобила.
- Има ли опция старият автомобил на клиента да стане част от сделката при закупуване на автомобил?
- Да, предлагаме изкупуване на стария автомобил независимо от марката, ако се сключи договор за купуване на нов или употребяван автомобил от нас. В такива случаи сумата за старата кола се приспада от цената на новоизбраната. 
- Ще разполагат ли клиентите ви с добър избор?
- Според мен ще имат даже много добър избор. Посетителите ще могат да избират както сред моделите на „Пежо“, така и на „Ситроен“. Освен с изложените на място автомобили всеки купувач ще може да се запознае с наличните в страната, а това са общо над 100 автомобила с различни двигатели, нива на оборудване и екстри - за всекиго по нещо.
- Как клиентът може да плати избрания автомобил?
- Както е най-удобно за него. Може да изплати цялата сума или да ползва лизинг. Стандартният срок при него е 36 месеца, а за автомобили на възраст до 2 години се предлага и 48 месеца. Първоначалната вноска е 30%. Предимствата на нашия собствен лизинг са 6,9% фиксирана лихва за целия период, липса на такси за обслужване и възможност за обратно изкупуване преди края на договора.
Важно е да отбележим, че в периода на акцията от 11 до 16 април в Русе клиентите ще имат възможност да се възползват от промоционалните цени на изложените коли.