48-годишният клошар Джелил Алиев, който преби до смърт пиян до несвяст свой събрат по съдба в спор за територия, отказа да признае вината си и реши, че ще оспорва тежките обвинения в убийство. Макар че рецидивистът вече бе направил постъпления и се бе съгласил с тезата на прокуратурата, за да си осигури облекчена присъда, вчера Джелил поиска да бъдат разпитани всички свидетели по делото и то да протече по стандартния ред.
Две неща оставят отпечатък върху случая. Първото е, че соченият за убиец твърди, че не познавал този Пламен, който според обвинението е намерил смъртта си след жестокия побой. На него му бил известен друг Пламен с други имена, с когото имал контакти. Второто е, че загиналият 51-годишен мъж е бил с рекордните 5.05 промила алкохол в кръвта, но не се е споминал от отравяне, което би застигнало всеки средностатистически гражданин при тази алкохолна концентрация, а заради раните си. Медици са категорични, че ако човек не е пристрастен към чашката и не злоупотребява регулярно с нея, няма как да оцелее след такова количество алкохол.
Конфликтът между двамата аутсайдери се разгорял на 19 август 2015 година. Причината - изоставена къща. Имотът на ул.“Тетово“ в района на Жабешкото бил на русенка, която обаче се разболяла тежко и дъщеря й я взела в дома си в Бургас. Необитаемата къща привлякла вниманието на Джелил и той се настанил в нея сякаш е у дома си, като дори съчинявал градски легенди от кого му била наследство. За зла участ апетит към имота проявил и вече покойният Пламен. Новодомецът обаче не бил посрещнат с хляб и сол, напротив - „хазаинът“ се вбесил на самонастаняването без негово позволение и няколко пъти правил забележки на натрапника да се маха, но Пламен въобще не ги взел насериозно.
Свадата ескалирала около 3-4 часа през августовската нощ, когато и двамата били добре почерпени. Безпомощната след поредния запой жертва била свирепо налагана с юмруци и дори метален прът. След побоя Пламен излязъл на улицата в района на комплекс „Ялта“, където рано сутринта бил видян от минувачи, които сигнализирали спешния телефон 112. И тогава впечатление направила силната обгръщаща смрад на алкохол. Пребитият бил приет в болницата, но около обяд издъхнал. Оказало се, че фатална за живота му е раната от нанесените юмруци в гърдите, в резултат на които се счупило ребро и то се забило в белия му дроб. 
Първоначално прокуратурата повдигна по-леки обвинения на съдения пет пъти Джелил - че с нанесените средни телесни повреди без да иска е причинил смъртта на своя колега по съдба. Впоследствие обаче твърденията за непредпазливост отпаднаха и той бе подведен под отговорност за умишлено убийство. 
Освен че клошарят ще оспорва вината си, вчера стана ясно още, че дъщерята на покойния мъж ще влезе в ролята на частен обвинител и граждански ищец, като поиска убиецът на баща й да й плати 100 000 лева обезщетение. Развръзката на случая предстои в близките седмици.