Мнозина знаят, че мобилното приложение Pocket, което е достъпно за смартфоните с операционни системи iOS и Android, ни позволява лесно да си съхраняваме различни статии, документи и други текстове, които след това да достъпваме офлайн, пише nauka.offnews.bg.

И макар според много потребители това да е една от най-полезните мобилни апликации, всъщност повечето от тях не са чували за може би най-интересната негова функция. То може да ни чете на глас текстовете, съхранени в него. Тази опция се нарича „Listen Text-to-Speech” (Слушай превръщане на текст в глас) и вече е достъпна както за Android базирани устройства, така и за тези на Apple. С нея потребителят може дори да си сканира определена статия или друг текст и след това софтуерът да му го прочете на висок глас.

Разбира се, приложението не е перфектно и е далеч от качеството на човешкия глас (например в аудио книгите), но такива са и повечето други софтуери за конвертиране на текст в глас, съществуващи днес. Все пак то разполага с някои полезни функции като прецизиране на скоростта на четене, както и споделяне на статии от Twitter или други социални платформи.