Бяхме сложили маркер между основата на блока и тротоара, за да следим състоянието на сградата. Във вторник вечерта забелязахме, че има отлепване на тротоара, а слягането е тръгнало и по нашата кооперация. За това сигнализира Валентин Станчев, който живее на третия етаж в блок „Електрострой“ на централната улица „Велико Търново“ 5А. По нея от миналата седмица вече няколко сгради пропадат, а в апартаментите има множество щети. 
Живеещите в блок „Електрострой“ не са забелязали да има пропуквания по стените в жилищата им и все още могат да си затварят и отварят вратите, но са силно обезпокоени от създалата се ситуация.  
Според Станчев причината за слягането на блока е комплексна и с натрупване. Улица „Велико Търново“ е много натоварена, в съседство се строят много нови кооперация и постоянно оттук минават бетоновози, коментира той.
Днес ще се проведе събрание на собствениците, на което живеещите ще обсъдят дали да подадат жалба, като ще се консултират и със съседите си от другите два жилищни блока. В дневния ред на събранието е включена и точка за евентуално кандидатстване по програмата за саниране, както и обследване на водопровода в избените помещения. Освен това хората са решили сами да си ремонтират тротоара.