Сериозна подготовка тече в Русе за дербито на 22-ия кръг на "Б" група. На 2 април от 17 ч. на Градския стадион един срещу друг излизат убедителния лидер в класирането "Дунав" и гостите от "Локомотив" Горна Оряховица, които към момента заемат третото място на 9 точки след "драконите".

Продажбата на билети за двубоя бе подновена още в понеделник, 28 март. Припомняме, че те са достъпни в магазин "Big Boys" на ул. "Ангел Кънчев" 23 и в обектите на "Фаст маркет" на ул. "Петко Д. Петков" 3 и "Плиска" 94 още от миналата седмица. Цената на пропуските по време на предварителната продажба са 4 лв. След 15:30 ч. на 2 април те могат да бъдат намерени на касите на Градския стадион, но с цена 5 лв.

Междувременно футболистите на "Дунав" подновиха занимания след контролата с елитния "Ботев" Пловдив, спечелена с 1:0. Те тренираха в понеделник вечерта и два пъти през вторник. Старши треньорът Веселин Великов е разучил съперника си и се очаква да наблегне на съответните тактически занимания, с които да постигне задължителна победа срещу него.

"Приятелският мач с "Ботев" бе само част от подготовката ни за оставащите важни срещи до края на първенството. Затова и благодаря на пловдивския клуб, че се отзова на нашата покана. Победата ни дава необходимото самочувствие, че сме на правилния път, но естествено не трябва да ни заблуждава - необходима е още много работа, за да постигнем основната си цел и да задържим първото място до края на първенството", коментира Великов.

Сериозен ентусиазъм "кипи" и в редиците на феновете, които работят сериозно по популяризирането на дербито със специални плакати за футболния мач. Очаква се те да подготвят и специална хореография за двубоя.

В Русе се очаква и пристигането на запалянковци от Горна Оряховица. Органите на реда вече са предупредени и създават необходимата организация за избягването на инциденти, каквито бяха допуснати в железничарския град през есента, когато местни "ултраси" атакуваха безпричинно русенски автомобили.

"Ние сме фенове на "Дунав" и това за нас е над всичко. Отиваме на стадиона единствено с мисълта за подкрепа на нашия любим отбор и ще го направим по най-добрия възможен начин", заявиха в отговор на това от официалния клуб на привържениците на "драконите" "Дунав завинаги".