Управителят на фирма „Саркисян и сие“, която стопанисва незаконното чейнджбюро на Дунав мост, оспорва действията за извеждането му от граничната зона и е завел две дела. Едното е в Районния съд срещу Агенцията по безопасност на храните за прекратения му договор за ползване на сградата на бившия ветеринарен контрол, където от юни до март продаваше винетки и обменяше валута в разрез със закона. Другото дело е заведено в Административния съд против Гранична полиция, която не го допуска до сградата. В момента управителят на чейндж бюрото е отстранен от държавния имот, но всичките му мебели и табла продължават да стоят в сградата.
По този повод областният управител Стефко Бурджиев е изготвил покана за доброволно напускане на държавния имот, която вчера сутринта е връчена на управителя на чейнджа от Гранична полиция. 
Дейността на бюрото беше прекратена в началото на март, след като се разбра, че Агенцията по безопасност на храните е прекратила договора на фирма „Саркисян и сие“ за ползване на нейния имот на Дунав мост. Това стана, тъй като сградата е предназначена за ветеринарен контрол и в нея не може да се развива друга дейност, още повече обмяна на валута и продажба на винетки, което на граничната зона е приоритет на митницата.