Гранична полиция спря достъпа на служителите на фирма „Саркисян и сие“ до скандалното бюро за обмяна на валута и продажба на винетки на Дунав мост, което от юли миналата година работи в разрез със закона.
До действията на униформените се стигна, след като официално им бе предоставена заповедта за прекратяване на договора за ползването на бившата сграда за ветеринарен контрол. Тя е издадена още през октомври по указание на земеделския министър Десислава Танева, но по неизвестни причини в продължение на 4 месеца това не е сведено до знанието на митницата, която е стопанин на Дунав мост.            
Причината за прекратяването на договора е незаконосъобразност при сключването му. Сградата, в която бе настанено бюрото, е за ветеринарен контрол и друга дейност може да се извършва само ако предназначението й се промени, а това не е правено, обясниха запознати със случая и допълниха, че явно чадърът от високо място над скандалния чейндж най-после е паднал.
На собственика на бюрото е било съобщено устно да напусне зоната за граничен контрол, но той продължил да развива дейност, която на това място е приоритет на митницата.
Помещението вече е почти опразнено, а табелите за курса на валутите за деня и за продажба на винетки са закрити с черни найлони.