Бончук Андонов лично подреди вчера във фоайето на „Булстрад Арена“ авторските си снимки от изложбата за историята на русенския и българския спорт. Най-известният спортен фоторепортер в България ще предложи на зрителите творби в 4 раздела - „Българска борцова слава от времето на Дан Колов до днес“, „Русенски спортни легенди“, „Русенска борцова слава“ и „Старт Фото“.
„Русенските спортни легенди“ започват логично с фотоси на тримата олимпийски шампиони от нашия град - Валентин Йорданов, Христо Марков, Таню Киряков. Хронологията нататък включва световните, европейските шампиони, както и най-талантливите млади и сегашни спортисти на Русе. Специално място е отделено и на легендарни треньори като Георги Ачев.
След края на първенството експозицията „Русенска борцова слава“ ще бъде преместена за постоянно в тренировъчната зала на „Юнак“ до стадион „Локомотив“. 
„Старт Фото“ пък включва избрани фотоси на автори от чужбина. През миналата година „Старт Фото“ бе домакин на конкурсна изложба с 326 снимки от целия свят. Тя мина под мотото „Ние спасихме олимпийската борба“. Бончук Андонов ще покаже на русенци най-добрите според него фотоси. 
„Идеята не е да покажа какво съм направил аз, а младите да видят какво са направили тези велики русенски спортисти. Това е основното предназначение на тази изложба“, каза Андонов пред „Утро“.
Мениджърът на „Булстрад Арена“ Борислав Велков пък разкри, че за Валентин Йорданов ще бъде отделен специален кът в залата за бъдещия Музей на спорта.