Молдовски тир, натоварен с ягоди, блъсна и влачи 25 метра румънски микробус „Мерцедес“ и за малко не го заби в дърво. За късмет по това време двамата мъже от буса са били извън него и така са се спасили от травми.
Инцидентът станал в 1.30 часа в нощта срещу събота малко след разклона за Иваново и Мечка в посока Русе. Румънците в микробуса се връщали от Пазарджик с тонове лук в чували, но малко след полунощ преди Мойсев баир спукали гума. Двамата мъже обозначили мястото със сигнален триъгълник, сменили спуканата гума и тъкмо се канели да се качат в автомобила, когато камион го блъснал отзад и го повлякъл към канавката. След 25 метра бусът бил изхвърлен до огромно крайпътно дърво. Товарните врати на микробуса се отворили и пътят бил осеян с чували лук - зрял и зелен.
Разследването установи, че 40-годишният водач на тира се е движил с около 80 км/час, отклонил е за малко вниманието си и не е видял обозначителния триъгълник в тъмното.
Това е третата катастрофа в този месец, която става в района на Мойсев баир. В предишните две имаше ранени, но сега инцидентът се размина само с огънати ламарини.