Минути преди 15 ч. следобед Петър Коджейков бе закаран с линейка в болница. Така драмата с барикадиралия се в апартамента си в столичния кв. „Стрелбище” мъж приключи след около 20 часа преговори.

Малко преди благоприятната развръзка в района от към сградата се чуха изстрели, от МВР обясниха че Петър Кодежейков е стрелял, но няма пострадали. Час преди това от сградата отново с линейка бе откарана и съпругата на бившия полицай. Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов бе този, който обяви, че съпругата на Коджейков вече е вън от опасност и е настанена в столично медицинско заведение, където за нея се полагат необходимите грижи. Петър не знаеше по това време, че съпругата му не е в жилището. Със самия мъж разговорите продължаваха и както каза главният секретар „сега остава да запазим и неговия живот”. Той беше изолиран, сам в стая, и в него имаше оръжие, което най-вероятно е бойно и определено е незаконно притежавано, обясни главният секретар. За това дали е комуникативен и дали води разговор с психолозите, професионалният ръководител на МВР каза, че това е човек с определени психологически и психически проблеми.

Коджейков стреля вчера в ранния следобед по дъщеря си, а след това се барикадира в жилището си. В съседна стая остана и трудно подвижната му съпруга. Дъщерята, която успява да избяга, подава сигнал в полицията, а малко по-късно на място пристигат екипи на Столичната полиция, а в последствие спецчастите, отрядът Кобра и други полицейски експерти. Операцията на улица “Орехова гора“ се ръководи от главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. МВР имаха информация, че той притежава най-малко едно незаконно оръжие, макар че през 2006 година е предал пистолет, който му е зачислен законно.

В района имаше линейки, пожарна и полицейски автомобили. Имаше и хора, които живеят тук. Сред тях бе и Христо Христов, който каза, че се познават с Петър Коджейков от дължи години, комшии са и приятели. Преди години е претърпял инсулт и от тогава спрял да излиза и не се виждали много. „Приятен човек – тих, скромен, сега какво стана – не знам”, каза мъжът, който в никакъв случай не е предполагал, че такова нещо може да се случи. „Не, не. В никакъв случай не съм мисли, че може да се стигне до това”, каза мъжът, като си спомни, че преди повече от година Коджейков минавал с дъщеря си по улиците и се поздравили.