Рекордьорът по титли от Големия Шлем Роджър Федерер разкри, че стои твърдо зад решението да има еднаквите наградни фондове в тениса за мъжете и жените. Преди дни изказване на световния номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович разбуни духовете и породи много коментари по темата. След успеха си на Индиън Уелс сърбинът изрази мнение, че според него мъжкият тенис е далеч по-атрактивен за феновете и съответно привлича много повече публика. Федерер обаче заяви, че според него не трябва да има разлики във възнагражденията за победителите в мъжкия и женския тур.

„Твърдо мога да заявя, че аз съм за това да има еднакви наградни фондове за мъжете и жените. Когато се борех за това да бъдат увеличени паричните награди, бях пределно наясно, че това ще се отрази и на женския тенис. Щастлив съм от факта, че тенисът даде на света някои от най-великите спортистки в историята”, заяви Федерер.

Световният номер 3 коментира и допинг скандала около Мария Шарапова, която в началото на месеца обяви на специална пресконференция в Лос Анджелис, че е дала положителна проба за употреба на милдронат.

„Определено бях много изненадан от новината. Честно казано си мислех, че Шарапова ще обяви своето отказване. Въпреки това не смятам, че в тениса има сериозен проблем с допинга. Може би съм наивен, но в действителност аз вярвам в спортистите и в това, което правят”, заяви още Федерер.

След като се възстанови от операцията в коляното "Маестрото" ще направи своето завръщане в игра в мача от втория кръг на „Мастърса” в Маями срещу аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро. За последно швейцарецът бе на корта при загубата от Новак Джокович на полуфинала на Аустрелиън Оупън.