10 автомобила от лекотоварната гама на „Рено“ и „Дачия“ бяха изложени вчера на паркинга пред хипермаркета „Метро“. Сред тях имаше хладилен пикап на „Дачия Докер“, пригодена за превоз на инвалиди „Дачия Докер“, „Рено Мастър“, сертифициран като В клас линейка. Останалите возила бяха 16-местен пътнически микробус и голям бокс ван за превоз на по-обемисти товари, чиято платформа се вдига с товар един тон. Изложен беше и товарен микробус „Рено Мастърс“ със задно задвижване, който при нужда преминава в режим 4х4.
Това са само част от възможните конфигурации на лекотоварната гама на френската компания, която за 18-а поредна година е №1 в Европа по продажба на нови автомобили с пазарен дял от 15% (по данни на ACEA - European Automobile Manufacturers‘ Association).
Автомобилите са от специалната товарна гама на „Рено Про+“, насочена към нашите бизнес клиенти, каза пред „Утро“ Антон Дойков, продуктов мениджър за лекотоварната гама в „Рено Нисан България“ в София. Те са допълнителен жест на компанията към хората със собствен бизнес, тъй като са специфични и могат да отговорят на всички изисквания. Освен това „Рено Про+“ предлага допълнителни услуги както във финансирането, така и в обслужването на автомобилите. Така например в гаранцията на автомобила за бизнес има опция за удължена гаранция с 50 000 км. При застраховките също има опции за бизнес клиентите. В обслужването на автомобилите след продажбите им е предвидено сервизите да работят с удължено работно време за бизнес клиенти. Диагностиката задължително се прави за 1 час, но автомобилите могат да бъдат обслужени в рамките на 8 работни часа без предварителна заявка. Ако ремонтът отнеме повече от два дни, на клиента се дава друг автомобил да си върши работата, посочи Антон Дойков.