Решението на общинския съвет от 21 януари „Адакс Рибчеви“ да дари на общината модулната газстанция, която се намира в част от имот публична общинска собственост до стадион „Дунав“, а в замяна фирмата да получи безвъзмездно право да я ползва 5 години, е оспорено от областния управител Стефко Бурджиев. Заседанието на Административния съд в Русе е насрочено за 4 април. Това съобщи на сесията вчера председателят на общинския съвет Христо Белоев и допълни, че след като решението е върнато, е свикан извънреден председателски съвет, на който в продължение на час е обсъждан въпросът. 
Подписката продължава и вече са събрани около 3000 подписа, гражданите настояват газстанцията да я има, но най-добре е да се изчака решението на съда, каза още Белоев. 
Стриктно е спазена административната процедура и това е абсолютно законосъобразно решение, посочи кметът Пламен Стоилов. 
Областният управител Стефко Бурджиев каза за „Утро“, че оспорването на решението е във връзка с недостатъчно ясното третиране на проблема с обособяването на терена. Той допълни, че е за това да бъде удовлетворено искането на хората, стига решението да е изпипано законово.