Крадец на лотарийни билети отива на съд, след като Районна прокуратура вчера внесе обвинителния акт. 32-годишният Илиян П., който в момента е в затвора в Белене за други престъпления, ще отговаря за кражба на 739 лотарийни билета на обща стойност 1830 лева, откраднати на четири пъти от денонощен магазин и един път от застрахователна компания за времето 13-30 юни 2015 година.
Илиян П. е осъждан за умишлени престъпления от общ характер, не работи и за да си набави пари, решил да краде лотарийни билети от различни търговски обекти, за да усвои печалбите от тях. На 13 юни рецидивистът посетил денонощен магазин в Русе и след като продавачката си отклонила вниманието, той дръпнал сноп лотарийни билети от стелаж на щанда, тикнал ги в чантичката си и спокойно напуснал търговския обект. Билетите обаче се оказали непечеливши и след седмица Илиян отново отишъл в същия магазин и пак отмъкнал десетки лотарийни талони, докато продавачката се маяла по рафтовете. На 23 юни бандитът два пъти посетил денонощния магазин и пак откраднал лотарийни билети. Едва тогава на продавачката й направило впечатление, че билетите намаляват. Направената ревизия установила липсата на 711 броя за 1746 лева и бил подаден сигнал в полицията.
Илиян обаче продължавал да се стреми към голямата печалба по познатия начин, но сменил мястото за кражби. На 30 юни той два пъти посетил офиса на „SDI Group“ в Русе и поискал да му бъде направена застраховка „Злополука“. Докато застрахователният консултант попълвал документите, Илиян взел сноп лотарийни билети и ги пъхнал незабелязано в чантата си. След като документът бил готов, той казал, че е забравил парите си и напуснал застрахователния офис, без да плати взетите лотарийни билети. Агентът установил липсата на талони за 84 лева от стелажа на бюрото си и също подал сигнал в полицията. 
Междувременно през септември Илиян е заловен от Първо РПУ за други кражби, между които и лотарийни билети от пункт за вестници в „Чародейка“, и е осъден на 2 години затвор, които излежава в Белене. В хода на разследване на престъпната му дейност обаче лъснали и кражбите на 739 билета, за които отново отива на съд. Вероятно Илиян не е знаел, че за да му се изплати печалба от лотария, билетът трябва да фигурира в системата, че е закупен, а той разчитал на късмет с крадени талони.