Състезатели с бляскави визитки ще вземат участие на европейското първенство по борба в Русе /29 март-3 април/, става ясно от заявките във федерацията. 
Турчинът Бариш Кая, руснаците Зейнула Курбанов, Азамат Тускаев, Расул Аршаналиев, Хобиб Батиров и Имам Аджиев, азерите Ахмедаби Хварзатилов, Махир Амирасладинов, Теймур Мамадов са европейски шампиони в свободния стил. В заявките личат имената на поне още 30 души с медали от европейски и световни първенства. Сред тях са българските национали Мехмед Зейти и Димитър Иванов, които са с отличия от шампионати на Стария континент при кадетите и юношите.
Засега липсва потвърждение за участие на големия руски шампион Абдулрашид Садулаев, за когото руската преса писа, че е сигурен участник в „Булстрад Арена“.
При негово евентуално отсъствие ярката звезда ще е грузинецът Гено Патриашвили. Исполинът в категория до 125 килограма е в Топ 3 на световната борба при младежите и мъжете. Голям борец! 
Зрителите ще видят съзвездие и в шампионата на жените - азерката Патимат Магомедова, рускинята Милана Дадашева, беларускинята Ирина Курочкина, украинката Татяна Кит, нашата Евелина Николова. В списъка на дамите личат имената на общо над 35 състезателки с медали от големи първенства. 
Бляскави състезатели има и при класиците с азерите Мурад Мамадов и Ровшан Таджиев, унгареца Ерик Торба, руснака Артьом Сурков, грузинеца Робърт Кобиашвили, българския медалист Йото Христов и др.  
Очертава се голямо шоу!