Поръчаните от федерацията в Германия 3 нови тепиха пристигнаха в Русе. Те ще са сцена на европейското първенство по борба, което ще се проведе в „Булстрад Арена“ от 29 март до 3 април. Според наскоро приетите правила на международната централа настилките вече са в оранжево и синьо. Ръководителите на световната борба решиха, че тези цветове са по-подходящи за атрактивно телевизионно излъчване. Такиви тепихи ще се използват на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Състезателите се бореха досега на настилки в жълто и червено
В момента националните отбори на България са на лагер в Самоков. До неделя те ще тренират с борци от Франция, Италия, Македония, Испания, Германия.
А заявките за участие в шампионата набъбнаха. До вчера бяха получени потвърждения за 400 състезатели от Азербайджан, Австрия, Белгия, Беларус, Хърватска, Кипър, Чехия, Дания, Испания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гърция, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Молдова, Македония, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Словения, Сърбия, Швейцария, Словакия, Швеция, Турция, Украйна.
Сред специалните гости на първенството ще е президентът на европейската федерация /СЕЛА/ проф. Цено Ценов. По информация на „Утро“ покана е отправена и до президента на световната централа Ненад Лалович.