Спешен полет на правителствения фалкон трябваше да евакуира председателя на парламента Цецка Цачева от Белгия. Машината трябваше да излети до часове, но в последния момент полетът бе отменен по лично настояване на Цачева, съобщава Офнюз.Заради затварянето на летище "Завентем" край Брюксел самолетът трябваше да кацне в Лиеж, откъдето да вземе Цачева и част от придружаващите я лица. 

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е на посещение в Брюксел и посети Европейския парламент. "Като цяло се усеща напрежение. В Европейския парламент съм", каза тя след атентатите, цитирана от Нова телевизия..

Цачева, която в момента е и президент на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПА на ПСЮИЕ), представи вчера в Европарламента в Брюксел българската инициатива за постоянен механизъм за взаимодействие между Парламентарната асамблея на ПСЮИЕ и ЕП.

"Имаше въоръжени хора на летището. И във вчерашния ден не можеше да се предположи нищо", коментира още Цачева. Според програмата тя  трябваше да отпътува тази вечер за София с граждански полет, но той е отменен.