Сключен, но неизпълнен договор с „Хотел Космополитан“ ЕАД послужил на управителя на „Техгруп“ ЕООД - 38-годишния Мартин К., да спечели обществена поръчка и да се добере до еврофинансиране. Нереализираната сделка била използвана, за да докаже, че иначе работещата в сферата на строителство „Техгруп“ има опит и оборот в доставката на народни носии и музикални инструменти. Обстоятелство, което всъщност не било вярно, а за спечелената поръчка фирмата сключила договори с други 3 дружества, които реално били вещи в занаята и осигурили необходимото оборудване. Това накратко е тезата на прокуратурата, която обвини Мартин, че благодарение на неверни сведения си е осигурил еврофинансиране от близо 52 200 лева. По всичко личи обаче, че обвиненията ще бъдат оспорвани докрай.
Съмнителният договор с управляваното от Галимир Енчев, но представлявано от Красимир Даков „Хотел Космополитан“ ЕАД, трябвало да удостовери, че „Техгруп“ се е занимавала и преди с доставка на носии и инструменти. Според прокуратурата обаче до реална сделка не се е стигнало, тъй като нито има фактура за доставка, нито има плащания по договора, нито каквито и да е счетоводни документи. Кой е подписал договора също не е ясно, тъй като експертиза показала, че не е управителят Енчев. Впрочем той трябваше да бъде изслушан вчера в съдебна зала, но не дойде, тъй като е претърпял операция. Сведения за състоянието му предостави адвокатът на сочения за виновник Борислав Българинов, който призна, че двамата са познати и затова чрез него изпраща на съда болнични листове и медицинска документация. Което предрече, че делото отново ще бъде отложено, след като от 20 януари съдът все не успяваше да му даде ход заради адвокатска ангажираност.
Така благодарение на договора Мартин успял да се впише в изискванията за кандидатстване по поръчката на Община Борово за доставяне на екипировка за пресъздаване на народни обичаи. Оферти подали още 3 фирми, но те били отстранени от процедурата, а „Техгруп“ била обявена за победител. В крайна сметка носиите, инструментите и аудио-визуалната техника били доставени, но благодарение на други 3 фирми с опит в сферата, които „Техгруп“ наела.
 Въпреки че делото тръгна, защитата опита да го върне обратно на прокуратурата, тъй като видя противоречия и неясноти в обвинението. Съдът обаче сметна, че всички обстоятелства са конкретно посочени и не вижда никакви неточности. 
Заседанието продължи с разпит на представителите на местната власт в Борово, а в средата на април се очаква да бъде разпитан управителят на „Хотел Космополитан“ и общинска служителка, както и да бъде приета почерковата експертиза.
Ако бъде признат за виновен, бизнесменът може да бъде наказан с до 5 години затвор.