Жилищният блок на ул. „Княжеска“ 23 потъва, стените на апартаментите се разцепиха, появиха се множество пукнатини във входа и в мазите, а вратите и прозорците са провиснали и не могат да се отварят, алармираха живеещите там. Проблемът се е появил преди два дни първо във вход Б, само след 24 часа положението било същото и в съседния вход В, а от вчера по обед пукнатини има и във вход А. 
Според семействата в 4-етажния блок пропадането е вследствие на авария на ВиК от 28 декември и немарлива работа, като по думите им оттогава се събира канална вода. 
В четвъртък не успяхме да си затворим входната врата и викнахме майстор, но изобщо не предполагахме какъв е проблемът. По-късно тръгнах към горния етаж и забелязах пукнатините по стените на входа. Голяма изненада е, че за часове се сменя конструкцията на жилището, каза Марияна Кирилова, която живее в блока от 14 години. Тя обясни, че винаги в дома им трябва да има човек, тъй като външната врата не се затваря, а тази сутрин от течението дори е била широко отворена. Освен това те също не могат да си отворят прозорците. 
Хората разказват, че за 48 часа се е променила цялата конструкция на блока, а тротоарът рязко се е надигнал. Екип на ВиК веднага е реагирал, като вчера сутринта полиция отцепи района. 
Под нас всъщност е река. Отдолу е кухо, а три месеца се е събирала вода. Страшното предстои оттук нататък, коментираха жителите в блока, които са категорични, че заради водата са се получили деформации в конструкцията на сградата и блокът потъва. Четириетажната кооперация е строена през 60-те години, като оттогава не е имало подобни проблеми, споделят те. 
Над нас правиха ремонт и си мислех, че пукнатините в целия ми апартамент са от това. Проблемът обаче продължи да се задълбочава и сега има пропуквания навсякъде, каза Албена Андреева, която живее в блока от 50 години. 
Кметът Пламен Стоилов, главният архитект Живка Бучуковска и експерти извършиха оглед на жилищния блок и около него, като от общината ще изготвят протокол, който констатира, че слягането е вследствие на ВиК авария. Бучуковска посочи, че блокът може да се включи в Националната програма за саниране, за да се извърши конструктивно обследване, тъй като е строен през 60-те години с ивични фундаменти. 
Има авария, по която в момента се работи. Последното прослушване на този водопровод е от петък. Тепърва ще се изяснява дали слягането на блока е вследствие на ВиК авария, каза шефът на ВиК Сава Савов, като допълни, че е поръчано и изследване на земната маса.