Преди дни една от именитите русенски педагожки и дългогодишна директорка на училище „Братя Миладинови“ - Радка Златинова, отпразнува житейски юбилей. По този повод пенсионирани учителки от училището написаха вълнуващо поздравление за своята бивша директорка, която продължават да обичат и да уважават. 
„Тя е човек, който с еднаква сила държи и на духовните качества, и на външния вид. Самата тя е естет с безупречна външност - такава я помнят и учители, и ученици. Помним и ценим нейното изключително умение да общува, да поощрява, да успокоява, да казва истината по най-безболезнения начин, да защитава колегите си, да обича приятелите си. С удивителна проницателност преценяваше потенциала на подчинените си и безпогрешно разпределяше задачите.  
Ерудит, професионалист, перфекционист. За нас тя беше не само проверяващ директор, но истински помощник. А нейното хуманно отношение към ученици, учители, родители налагаше стил на работа, към който се придържахме всички.  
Госпожа Златинова съумяваше да посъветва с най-точните, благи думи, да успокои, да окуражи, дори да поласкае самочувствието ни, което провокираше и нашата отдаденост към работата. Всеки от нас е имал повод да получи нейната съпричастност и душевна щедрост при лични проблеми и грижи.
Всички постижения в училище бяха плод на нейното богато на идеи въображение, силата на духа й, голямото й сърце, дръзновения труд и всеотдайност, точни стратегии към целта, качествена мобилизация на силата на колектива. 
От сърце пожелаваме на Радка Златинова, а също на нейния съпруг Недко Иванов, с когото са отгледали прекрасните си деца Краси и Зарко и любимите внуци Доротея и Денислав, здраве, сила и живот в мир и благоденствие!“
Учителите-пенсионери от училище „Братя Миладинови“