Великотърновският съдия Георги Давидов ще бъде главен рефер на утрешния мач в Гълъбово между футболистите на местния „Ботев“ и „Дунав“ /15.30 часа/. Помощници на „болярина“ ще са Ивайло Атанасов и Здравко Николов.  
Георги Давидов е елитен рефер. Дебютът му при майсторите бе през октомври 2013 година, когато свири мача „Ботев“ /Пд/-“Нефтохимик“ /4:0/. Той влезе в първенството на сезон 2015/2016 година под номер 11 в ранглистата на съдиите, които имат право да ръководят мачове от първенството на „А“ група. След актуализиране на листата в началото на тази година Давидов падна с една позиция и сега е на 12-о място. Той ще ръководи за първи път мач с участието на „Дунав“.  
И нещо любопитно - 31-годишният съдия е доктор по педагогика и работи като общински служител. В същото време се e хванал да следва „Право“ във Великотърновския университет. 
Интересното е, че двубоят „Созопол“-“Верея“ пък бе поверен на „симпатягата“ Никола Попов, съсипал дербито преди седмица в Русе между „Дунав“ и „Поморие“. На Попов изглежда му е нещо като хоби да свири двубои на „морски“ отбори. 
Съдиите в другите мачове от кръга: „Банско“-“Септември“ /Симитли/, рефер Румен Христов; „Локомотив“ /Горна Оряховица/-“Добруджа“, Георги Андреев; „Поморие“-“Пирин“ /Разлог/, Димитър Михайлов; „Нефтохимик“-“Спартак“ /Плевен/, Мустафа Шефкет и „Оборище“ /Панагюрище/-“Локомотив“ /Мз/, Димитър Желязков.