Мъж се сдоби с присъда на първа инстанция, след като за ремонта, който захванал в имот в кв."Долапите", решил да използва откраднати тухли.
Историята е от началото на април 2014 година, когато тарикатът решил ремонтът на пристройката да му излезе максимално евтин. Чул, че в района на "Снабдителна база" кипи строителство и има стари тухли. На 4 април се качил на семейния "Форд Транзит" и отишъл да търси помощници в заведение в кв."Тракция". Веднага намерил трима мераклии да изкарат някой лев, които се съгласили да товарят тухли с него. Отишли в района на Локомотивното депо, където имало изкопан канал за подмяна на захранващ електрически кабел. До канала имало оставени голям брой тухли, които били на "БДЖ - Товарни превози" ЕООД. Те били използвани да предпазват стария кабел и предназначени да послужат за обезопасяване на новия кабел, който трябвало да се положи. 
Това обаче не интересувало крадците, които набързо натоварили 200 единични тухли. Охранител в "Снабдителна база" забелязал апашите, но докато успее да се свърже с шефа си, те духнали. Върнали се да отдъхнат в кръчмата, но не след дълго отново се качили на форда и отишли за още тухли. Натоварили още 193 парчета, но след подадения от пазача сигнал в района пристигнали транспортни полицаи. Крадците били отведени в районното, а колата с крадените тухли - запечатана. 
Така тарторът на групата стигна до съд, пред който обясни, че бил получил разрешение от работещ на строително-ремонтния обект да вземе тухлите и въобще не ги е откраднал. Магистратите на първа инстанция обаче не приеха оправданието му за достоверно и го осъдиха на 1 година условно с 3 години изпитателен срок. А от целия тарикатлък се оказало, че мъжът е спестил едва 39 лева - на толкова са оценени отмъкнатите тухли. Присъдата може да се обжалва.