265 ветовчани се подписаха в декларация, с която се настоява политическото ръководство на ГЕРБ да острани Димитър Денев от Общинския съвет в градчето, тъй като не живее на територията на общината, не познава проблемите и неволите на гражданите, не милее за тях, а освен това възпрепятства развитието на общината и благополучието на нейното население. Това съобщиха на пресконференция вчера кметът на Ветово Георги Георгиев, неговите заместници Исмаил Селим и Ивайло Кадишев и Виолета Захариева, която е представител на гражданството в общината. 
Декларацията от 3 страници е написана по настояване на жителите на общината, с които проведохме общо събрание в салона на читалището във вторник вечер. Срещата не беше антипартийна, а общоградска и гражданите от всички партии са изказаха по проблемите на общината, подчерта Георгиев, който заяви, че във Ветово се води война. 
Той обясни, че в момента в състава на Общинския съвет се налагат идеите и мненията на лидерите на две партии - Димитър Денев от ГЕРБ и д-р Мехмед Мехмед от ДПС, който е и председател на съвета. Инициатор и генератор на идеите е Денев, а реализацията се осъществява с помощта на Мехмед. В декларацията са посочени конкретни примери, като се твърди, че тази политика е започнала още през втората половина на предходния мандат и е пренесена с двойна сила в сегашния, а целта е да се покаже, че общинска администрация не работи. Всичко това обаче рефлектира и върху правата и интересите на гражданите на общината, каза още Георгиев. 
Проблемът не е в политическите партии ГЕРБ и ДПС, а в хората, които ги представляват и управляват на местно ниво. Като огледало на действията им се явяват хронично слабите резултати на ГЕРБ за последните няколко години на територията на община Ветово и прогресивно намаляващия брой на общинските съветници от ДПС, се казва още в декларацията. В тази връзка кметът вметна, че секретарката му, с която работи от пет години, е член на ГЕРБ. 
Аз и заместниците ми искаме да сме кметове на хората, а не на някоя партия, защото нашата община е най-шарената по отношение на етноси, каза Георгиев и изтъкна, че на местните избори в градчето е дошъл автобус с изселници от Турция, които са гласували за него. Във Ветово проблемите се решават по съвест и затова хората дойдоха да подкрепят демократичния начин, по който ние работим, категоричен бе той. 
Във връзка с делото, с което се обжалва изборът на Георгиев за кмет, той коментира, че се е опарил от съдебната система, но въпреки това вярва в нея. Делото е насрочено за 30 март, като по неговите думи депутатът от ДПС Ферихан Ахмедова обяснява отсега в градчето, че кметът ще бъде сменен. Тя ясновидски способности ли има, или друга информация, попита той. 
Сигурен съм, че имам много слабости и грешки. В кариерата ми на кмет от 15 години няма как да не съм сбъркал, да не съм си изтървал нервите. Кметската работа изморява и не се натискам и не желая цял живот да съм кмет, призна още Георгиев.