Веселин Стойчев е един истински ловец на шофьори нарушители. Неговото хоби е да заснема и разпространява в интернет клипове с нагли нарушители на пътя. Използва видеорегистратор. Занимава се с това вече втора година и досега е публикувал над 400 клипа, гледани над 100 хил. пъти, разказва bTV в репортаж за човека.Видеорегистраторът е „автоматично устройството. При подаване на контакт се включва и започва да снима. Изисква време да сортираш клиповете, да подбереш опасните ситуации, да ги обработиш с подходящия редактор. Тази моя инициатива цели обучение на подрастващите как не трябва да се държат на пътя“, разказва Веселин.

В обектива на камерата влизат всякакви нарушения: „престрояване без мигач, засичане, превишена скорост. Има и доста фрапантни нарушения с непропускане на линейка напоследък. Имаме три такива клипа на сайта“, казва Веселин.

„На българина му омръзна постоянно да в напрежение. Иска да се почувства истински гражданин, който има право да упражни някакъв контрол върху институциите и даже контрол върху тези, които ни газят по пътищата“, посочва той.

Веселин организира и подписка за законодателни промени, които да позволят използването на видеоматериал като доказателство в съда.

Междувременно статистиката сочи, че през 2015 г. 665 души са загинали по пътищата, а 8600 са били ранени.