Топ мениджъри и експерти с име в сферата на електронната търговия ще бъдат лектори на първата за Русе конференция на eCommerce Academy. Както „Утро“ писа, тя ще се проведе в събота, 19 март в Канев център. Публиката ще има възможност да се запознае с най-новите тенденции в сферата на онлайн маркетинга, оптимизацията за търсачки, иновативни решения в логистиката ориентирани към онлайн търговците, както и полезни платформи и инструменти за повишаване конкурентоспособността на всяка организация, занимаваща се с електронна търговия. Към момента половината от наличните 550 места в залата са вече резервирани, съобщи създателят на eCommerce Academy Никола Илчев. Участието в конференцията е безплатно.
Форумът ще започне в 10 часа с лекция на Жюстин Томс - един от водещите експерти у нас в областта на онлайн медиите и онлайн маркетинг, автор на 10 книги по темата и дългогодишен преподавател в НБУ, „M3 College“ и частни колежи. 
Павел Пенчев, прокурист на една от най-мощните куриерски фирми „Еконт“, ще запознае гостите на конференцията с някои иновативни решения в куриерската дейност и приложението им за нуждите на електронната търговия. Ще бъде разяснено как работи системата на „Еконт“ и какви са клиентските нагласи по отношение получаване на стоки от онлайн търговци.
Огнян Лахчев - част от мениджърския екип на eMag.bg, ще разкрие какви са тенденциите в онлайн търговията през погледа на една от най-големите платформи за електронна търговия в страната, както и какви са възможностите за всеки търговец да работи в платформата на eMag.
Димитър Димитров е специалист в сферата на оптимизация за търсачки (SEO) и ръководител на Inbound.bg. За аудиторията на eCommerce Academy той ще разясни какви са тенденциите за 2016 година и ще даде полезна информация как работят най-популярните инструменти на Google WdWords и Google Analytics. 
Христо Атанасов - основател и управител на дигитална агенция WeKnowHow, ще влезе в ролята на клиент в електронен магазин и ще говори за потребителския опит и поведение и какво трябва да направи всеки собственик на eCommerce платформа, за да задържи клиентското внимание и да го превърне в продажба.
Създателят на платформата Cloudcart.com Петър Илиев ще демонстрира добри практики за устойчивост на онлайн бизнес. Лекции на форума ще изнесат още Юлиян Бориславов и Борислав Бориславов - основатели на хостинг компания ICN.Bg.
Форумът си поставя за цел да събере максимално широк кръг от хора, действащи или имащи интерес в сферата на електронната търговия в Североизточна България и създаде общност на онлайн търговците в региона. Плановете на eCommerce Academy са за провеждането на периодични срещи между търговците от бранша за повишаване на тяхната компетентност и помощ при изграждането на успешни бизнес начинания.