От ранни зори в съботния работен ден над 600 нетърпеливи фенове на модата се наредиха на опашка пред първия магазин на H&M в Русе, разположен в Мол Русе на бул. „Липник“ 121. Клиентите бяха предимно младежи, привлечени от подаръците и промоциите в деня на откриването, които предпочетоха да пропуснат учебните занятия, за да разгледат огромното разнообразие от спортно-елегантни облекла. 
Бяхме на училище, но решихме да дойдем и да разгледаме. Надяваме се да се сдобием и с ваучер за пазаруване на стойност 20 лева, но не сме сигурни, споделиха 16-годишната Теодора и 19-годишната Даяна, които се бяха наредили на опашката още от 9 часа. 
H&M е една от любимите ми марки, не съм сигурна дали ще грабна ваучер за отстъпка, но със сигурност ще си купя нещо. Нямахме часове и съм тук от 9:30 часа, каза 17-годишната Даниела. 
Дрехите са подходящи за по-млади момичета и тийнейджъри. Тук съм не заради себе си, а за да помогна в избора на пролетни дрехи за дъщеря ми, коментира майката на друго младо момиче. 
Червената лента на първия магазин на шведската модна верига в Русе беше прерязана точно в 11 часа от регионалния мениджър на марката за България Сандрин Галпароли, управителя на магазина Люба Кожухарова и талантливата млада изпълнителка Дивна, която преди това подгря събралото се множество с мини концерт. 
Щастливи сме, че открихме 19-тия си магазин в България, тъй като страната е важен пазар за нас и е чудесно, че имаме възможност да се развиваме така успешно тук. Отварянето на магазина в Русе е още една стъпка напред, с която се стремим да достигнем до своите клиенти и да им предложим мода и качество на най-добра цена, коментира Галпароли.
За по-малко от 15 минути разположеният на 2 етажа и общо 2000 кв.м магазин успя да поеме всички нетърпеливи фенове, които се докоснаха и пазаруваха от актуалните модни предложения на марката. H&M предлага модерни и качествени дрехи, обувки, чанти, аксесоари, козметични продукти за цялото семейство на изгодни цени. Най-новата шопинг дестинация в Русе може да задоволи всеки вкус и всяко предпочитание и е достатъчно само да се поразходите из него, за да си осигурите пролетния гардероб. 
Купих си две тениски, защото това е любимата ми марка и съм много доволен, че вече има магазин и в Русе, каза на излизане от H&M с усмивка 20-годишният Теодор. 
Пазарувам си за първи път от H&M, но веднага си харесах ризка и панталон, сподели Айгюле. 
Има много интересни и съвременни дрехи, изработени от качествени и приятни материи, а цените са доста приемливи. Колекциите им са винаги в крак с модните тенденции - различни и разчупени. Много съм доволна, че вече няма да се налага да ходя до моловете в близките градове, коментира Камелия. 
Новооткритият магазин H&M ще бъде отворен всеки ден от 10 до 21.30 часа. Клиентите могат да се включат и в инициативата на H&M за събиране на стари дрехи. За всяка торба стари облекла и домашен текстил, оставени за рециклиране, те ще получават ваучер за отстъпка. С тази кампания H&M, която навлезе на българския пазар, цели да затвори производствения цикъл в модата, като създава нови колекции от рециклиран текстил и устойчиви материи.