Два трупа, открити в рамките на един час, почерниха навечерието на един от светлите християнски празници - Сирни Заговезни, на които близките си искат прошка за натрупаните през годината прегрешения.
Около 17.30 часа в събота 27-годишен скочил от седмия етаж на хотел „Рига“ и паднал бездиханен на служебния паркинг вдясно от бариерата.
 В това време естрадният певец Сунай Чалъков и брат му Айдемир разтоварвали озвучителна техника от автомобила си, когато чули силен глух удар зад гърбовете си.      
Като се обърнали, видели падналото между две коли тяло и се обадили на тел. 112.
Според проучване на полицията мъжът е русенец, а причината за фаталното му решение е скорошната му раздяла с любима жена, която явно не е успял да преживее.
Почти по същото време в гъста гориста местност в района на хижа „Приста“ е намерен разложен и оглозган от диви животни труп на мъж с въже на шията. На ужасяващата гледка се натъкнали гъбари, излезли да берат гъби след дъждовете през седмицата. 
От откритите в дрехите на мъртвеца документи се разбрало, че мъжът е на 30 години от Русе, обявен за издирване през 2014-а от близките му. Вероятно още тогава той се е обесил на дърво, а след това клонът се е счупил и тялото е паднало до ствола, където са го нападнали диви кучета. Поради непроходимостта на тази местност досега мъжът не е бил открит.
Директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов потвърди намерения труп и посочи, че все още изясняват дали той е същият, обявен за изчезнал преди две години.