Петата ракета в света и 14-кратен победител в турнири от Големия шлем Рафаел Надал не пожела да коментира изявленията на бившия министър на спорта на Франция Розлин Башло, която го обвини в употреба на забранени вещества. Испанецът обаче бе категоричен, че никога не е посягал към допинг.
"Вие може да се обърнете към ITF (Международната федерация по тенис) или WADA (Антидопинговата агенция) и да ги питате взимал ли съм допинг. Отговорът ще бъде отрицателен, защото никога не е имало такова нещо. Няма и да има. Аз обаче дори не искам да говоря за забранени вещества. Направен бе опит за опетняване на името ми. Усърдно съм тренирал през цялата ми кариера, затова такива нападки по мой адрес ми се струват неуместни. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепят, това е много приятно", обяви Надал, цитиран от мадридския "Marca".
Други испански медии тези дни съобщиха, че Надал възнамерява да съди Розлин Башло, но в момента е съсредоточен в представянето си на турнира в Индиън Уелс (САЩ). След края му Рафа ще се заеме със задачата да даде на съд Башло и да изчисти името си.