Градският стадион в Русе ще бъде сцена днес на голямото дерби в „Б“ група между „Дунав“ и „Поморие“ /15.30 часа/. Дунавци са водачи в класирането, а гостите са на две точки след тях. В навечерието на двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Веско, на какъв късмет е да играете при толкова лошо време?
- Теренът ще е еднакъв за двата отбора. В каквото и състояние да е, ние трябва да излезем мобилизирани, да играем нашата игра, да победим и да направим нова крачка към „А“ група. Не се съмнявам, че момчетата ще се раздадат така, както го направиха вече срещу „Нефтохимик“ и „Созопол“. Направят ли го, мисля, че няма да имаме проблеми. Що се отнася до мотивацията, те самите са наясно какъв е залогът в този мач. Най-хубавото е, че футболисти като Миро Будинов и Мартин Ковачев, които страдаха от различни болежки, са напълно здрави. С отбора започна да тренира и Марио Петков, но той едва ли ще намери място в групата.

- Какъв отбор е „Поморие“?
- Сигурно не е лош тим, щом е на второто място в таблицата, но „Дунав“ не се страхува от нито един съперник. При толкова високо поставени цели трябва да се борим с всички сили. Много се надявам и на помощта на публиката. Колкото и лоша да е метеорологичната прогноза, аз вярвам, че русенци ще тръгнат масово към Градския стадион. Все пак става въпрос за мач, при победа в който ще сме си осигурили на 60-70 процента членство в „А“ група. По принцип няма леки двубои. Вярвам, че трудът ни ще бъде възнаграден с победа. Като при всеки мач с такъв характер ще ни трябва и малко спортен шанс. Видяхте какво стана на мача „Ливърпул“-“Манчестър Юнайтед“ в четвъртък - „Ливърпул“ изпусна сериозните си положения, а реализира два гола от не толкова перспективни на пръв поглед атаки.