Рафаел Бенитес е новият мениджър на английския Нюкасъл. Новината бе оповестена официално на клубния сайт на „свраките”, като контрактът е за три години. Испанецът заменя на поста уволнения по-рано днес Стив Макларън, с който тимът записа серия от негативни резултати. С идването си на „Сейнт Джеймсис Парк” Бенитес започва третия си престой в Премиършип, след като преди това бе водил отборите на Ливърпул и Челси. За последно 55-годишният специалист бе начело на испанския гранд Реал Мадрид.
„Имам честа да се присъединя към един толкова легендарен английски клуб, който е изправен пред огромно предизвикателство да запази елитния си статут”, заяви Бенитес при представянето си. „Със сигурност няма да е лесно, нито за футболистите, нито за треньорския щаб, нито и за феновете. Всички заедно обаче трябва да се устремим към конкретната цел. Това е и причината днес да поискам от вас пълната ви подкрепа, защото това е начинът, за да успеем”, допълни още той.
Бенитес ще дебютира начело на „джордитата” в гостуването на лидера във Висшата лига Лестър. Срещата от 30-ия кръг е на 14 март от 22:00 часа.