Две класически балетни творби ще зарадват русенската публика през март, съобщи директорът на русенския балет Силвия Томова. Лиричната творба на Адам „Жизел“ русенци ще видят още на 12 март от 19 ч в салона на операта, а драматичната приказка на Чайковски за Белия и Черния лебед ще бъде показана на сцената на 29 март. Новото е, че в централните партии имаме нови изпълнители, каза Томова. В „Жизел“ главните роли се изпълняват от Цветелина-Катрин Котова и Антон Иванов, а в „Лебедово езеро“ овациите за Одета-Одилия ще бъдат за Станислава Караджова. 
Успоредно с представленията, които се подготвят за русенска сцена, готвим и изяви извън Русе, каза Силвия Томова. Също на 29 март в гала концерта на оперните прими специално място е отделено и за примата на русенския балет Весела Василева. Специално за нея ще направя три неща, с които тя да се впише в бляскавата изява пред столичната публика в НДК, обясни директорката на балетната трупа. 
На русенските следовници на Терпсихора предстоят и изяви на фестивали и културни форуми. Ще участваме във фестивали в Свети Влас - там ще покажем „Жизел“, в Банско, Царевец и в Моцартовите вечери в Правец, каза Силвия Томова. И издаде, че специално за летните Моцартови празници, които събират елитна публика, ще бъде подготвена авангардна балетна версия на „Севилският бръснар“, в която ще бъдат включени също и певците и музикантите. Мисля, че това ще бъде един доста атрактивен спектакъл, лаконично заключи Томова. И не скри удовлетворението си от това, че продукцията на русенския балет вече е марка, която се търси и очаква. Всъщност, ако трябва да бъдем точни, в България в момента има две балетни трупи: тази на Софийската опера и нашата, коментира тя. По примера на русенската опера тепърва и другите оперни театри се амбицираха да формират балетни формации, което е добре - конкуренцията е здравословна, отбеляза директорката.  
Томова бе немногословна и по повод на предстоящото турне на русенския балет в Люксембург, Белгия и Франция, което предстои през април. Вярно е, че афишите вече са готови, но все още предстои финално поставяне на подписи под договорите, така че по тази тема ще  говорим, след като се завърне директорът Найден Тодоров от турнето на операта, каза Силвия Томова.