Международният съдия Никола Попов ще бъде главен рефер на съботното дерби в Русе между отборите на „Дунав“ и „Поморие“ /15.30 часа/, стана ясно вчера. На 21 февруари Попов се справи почти безпогрешно с двубоя „Лудогорец“-“Левски“ в Разград.
Софиянецът започна сезон 2015-2016 година под №4 в ранглистата на елитните ни съдии. Пред него бяха само Станислав Тодоров, Георги Кабаков и Ивайло Стоянов. В началото на януари тази година името му обаче вече бе на първо място в листата. Втори в нея бе Георги Кабаков.
Никола Попов е син на заместник изпълнителния директор на БФС Антон Попов, дългогодишен шеф на дирекция „Първенства и турнири“ във футболната централа. Тази дълбока родствена връзка обаче далеч не стои в бързото кариерно израстване на съдията, казват запознати. Според капацитети водачеството на Попов в ранглистата е съвсем заслужена отплата за добрата и безпристрастната му работа. Повече ще видим с очите си в събота, когато „Дунав“ и „Поморие“ ще решават в пряк двубой кой от двата тима заслужава да влезе в „А“ група! 
Помощници на Никола Попов ще е Веселин Мишев, който междувременно работи като спортен журналист, и Георги Тодоров. Съдийски наблюдател ще е пратеникът на Областния съвет във Велико Търново Тихомир Боболов.  
Боболов е любопитна птица. Той е бивш съдия, чиито права бяха спирани. После не можа да покрие едни предсезонни тестове. Името му нашумя през миналата година, когато се оказа, че доста често получава наряди като дежурен делегат за мачовета на „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Тъпото обяснение беше, че Боболов пътувал с ангажименти в Горна, за да се пестят пари. 
Още тогава „Утро“ попита дали чест дежурен делегат за мачовете на „Дунав“ не може да е някой футболен функционер от Разград или Търговище.