Подписах разрешение за сваляне на имунитета ми, заяви вчера в Народното събрание депутатът от ДПС Илия Илиев и допълни, че не се притеснява, но ситуацията била неприятна за семейството му. Неговият имунитет бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров с обвинението, че лидерът на ромската организация ДРОМ е взел 3.3 милиона лева от фиктивни жп ремонти в Русенско.
Нормално е някой нещо да е работил, да има някаква история и преди това в живота си. Депутат съм от една година, а преди това съм се занимавал с нещо и е нормално, каза той.
Запитан дали обмисля да напусне парламента, Илиев отговори, че ще го обмисли.
Както виждате, кой знае колко много неща не зависят от нас. Нещата се решават основно от управляващите и не мисля, че присъствието ми дава кой знае какво значение. Няма да позволя да бъда мишена на когото и да било. Трябва да се изчака прокуратурата и съдът да си свършат работата, подчерта Илиев.
Изведнъж, когато станах депутат, се оказа, че два пъти ми се иска имунитетът. Защо преди това не са ме викали на разпити, а точно, когато съм станал народен представител, се оказа, че съм виновен за някои неща преди 8-10 години, запита той.
Ако съм виновен, ще си изтърпя наказанието, ако трябва - ще полежа, няма нищо лошо в това, ще прочета някоя и друга книга, обичам да чета, то е за хора и там, коментира Илиев. Бил съм в бизнеса, работил съм, но не съм бил престъпник, а ако съм бил, нямаше да съм тук, заключи депутатът.